חדשות
  1. ברוכים הבאים לאתר החדש של HRS הפורטל הגדול למשאבי אנוש | מה חדש באתר ? צ'ט און ליין בין HR ל HR לצוות האתר

  2. ארגז טפסים נהלים ושאלונים לשימושכן החופשי | ניוזלטר שבועי כל האירועים החמים בתחום וגם מה שחדש

  3. מאמרים מקצועיים בתחום משאבי אנוש | גיוס | הדרכה | דיני עבודה | ניהול | רווחה

רווחה >> ארגון אירועים וגיבוש >> פעילויות הורים וילדים

שביל הסלט


שם החברה : שביל הסלט

מיקומים : דרום

פרטי התקשרות

טלפון אורי - 052-8535442 | משרד - 08-9982225
פקס 08-9982636
אימייל ליצירת קשר לחצ/י כאן
אתר אינטרנט www.salat4u.co.il
כתובת מושב תלמי יוסף

פעילות כללית





שביל הסלט הינו סיור חקלאי במושב תלמי יוסף - שנמצא בחבל הבשור בצפון הנגב

הסיור נוסד בשנת 2004 ע"י האגרונום אורי אלון.
אורי מתמחה בנושא מחלות של צמחים, יועץ בארץ ובחו"ל בנושאים חקלאיים מקצועיים שונים.
בישראל מייעץ אורי לחקלאים רבים כיצד לגדל פירות וירקות ללא שאריות חומרי הדברה כאשר מגודלים בתנאי מדבר.

שביל הסלט הינו עסק משפחתי שלכל אחד במשפחה יש את התרומה שלו -
אורי הקים את הסיור מתוך הידע האישי הנרחב שלו בחקלאות.
שולי - חובבת בישול - הקימה מסעדה בחממה ומפליאה בבישוליה מהירקות הטריים הגדלים אצלנו ב"שביל".
הרעיון של סיור חקלאי קם מתוך התעניינות של המשפחה שהיתה מגיעה, עושה ביקור בחממות ו"לא רצתה ללכת".
לכן ניצל אורי את המגוון שקיים בחבל הבשור ואת הנכונות של החקלאים המודרכים על ידו להכניס מבקרים אל החממות (בתנאי שלא יגרמו לנזק) ויצר את ה"שביל".

שביל הסלט הינו סיור ערכי מאוד המספר את סיפור החלוציות והציונות של שנות האלפיים.
במהלך הסיור עוברים המבקרים בחלקות חקלאיות שונות, מקבלים הסבר המותאם לגיל המטיילים ורמת ההתעניינות שלהם ע"י צוות מקצועי של שביל הסלט.
לאחר הסבר ממצה על הפיתוחים וההמצאות הישראליות, מקבלים המטיילים אפשרות לקטוף בעצמם מהשתילים (לאכילה במקום) ולהתענג מהטעם, הניחוח והבריאות שמספקת אדמת הנגב.

החלקות הינן ייחודיות ומגוונות ומותאמות במיוחד לביקורים של מטיילים. אנו מקפידים על התאמתן למטיילים בכך שהן מופחתות ריסוסים ומתאימות בטיחותית. בנוסף, הביקורים והקטיף של מגוון הפירות והירקות אפשריים במשך כל עונות השנה.

רובו של הסיור מתקיים בחוות שביל הסלט במושב תלמי יוסף וחלקו במטעים, שדות באזור הבשור ואתרים היסטוריים ייחודיים המשלבים את סיפור ההתיישבות עם סיפור משפחתי מרגש.

גודלה של חוות שביל הסלט 10 דונם, וכוללת 3 מבנים שונים של חממות עגבניות, חממות של תבלינים, חממה של תותים מעופפים, שדה גזר צבעוני, שובך יוני דואר ענקי, מבוך מפסיפלורה, ערוגות פרחים, חנייה מסודרת, 5 תאי שירותים, מסעדה ומזנון.

כל השטחים בעלי נגישות להליכה נוחה וברובה מוצלים ומתאימים לביקור גם בקיץ.
בחורף באזורינו כמעט ולא יורד גשם ולכן הסיור אפשרי בכל עונות השנה.
התיירות החקלאית החלה להיות מקובלת מאוד בציבור המטיילים הישראליים ותיירים מחו"ל.
אל שביל הסלט מגיעים מדי שנה כ 40,000 מבקרים והאתר בתנופת פיתוח וגיוון מתמיד.

ותרשו לי לסיים במשפט מן העיתונות שנכתב ע"י העיתונאי הוותיק אורי בינדר, מעריב -
"גם מי שחושב שהוא מכיר את כל האטרקציות והמסלולים במדינה, יופתע מהחוויה שיספק לו אורי אלון".
או התיירת מארה"ב, מומחית לניהול סיכוי חוץ בשיקגו שהגיע לארץ וכתבה -
"אין משהו טוב יותר לעשות בישראל מאשר לבקר בשביל הסלט".

נשמח לראותכם בין מבקרינו!
אורי אלון וצוות שביל הסלט



שביל הסלט - 
חוויה חקלאית ייחודית - שילוב של טעם, ריח וטבע

שביל הסלט מזמין אתכם לחוויה חקלאית בלתי נשכחת בחממות הבשור - אזור שלא הכרתם. במהלך הסיור נלמד, נטעם ונקטוף הישר לפה.
הסיור יודרך בצורה חווייתית ע"י צוות שביל הסלט, בהנחיית האגרונום אורי.
נבקר במספר חלקות:

  1. חממת עגבניות - איך העגבנייה מטפסת למעלה ומה עושות שם דבורים ענקיות? קטיף עצמי של מלפפונים, עגבניות בשלל צבעים ופלפלונים ננסיים. (הקטיף לאכילה במקום).
  2. חממת תות ביולוגי תלוי - למה התות טיפס לשמים? נעקוב אחר אויבים טבעיים ונטעם מן הפרי.
  3. מבוך פסיפלורה - נשתעשע במבוך פסיפלורה בתחרות הורים נגד ילדים, במשחק מחפשים את המטמון.
  4. מרוץ יוני דואר - בעקבות סיפרו של "מאיר שלו" כל ילד ישלח יונת דואר במו ידיו.
  5. פרדס תפוזונים סיניים - הידעת שכל פרדסי השרון עברו לנגב??? את הסיבה לכך נשמע תוך כדי טעימת תפוזי הנגב.
  6. שדה תפוחי אדמה - מי מוציא מהר יותר תפודים מהאדמה? מה אפשר לעשות איתם חוץ מאוכל? כל משפחה תאסוף סלסלה לבישול בבית.
  7. משק תבלינים - נבקר במנהרה של תבלינים שונים, תבלינים ירוקים מתבלים לא רק מאכלים אלא גם סיפורים ואגדות. נמולל, נריח ונטעם.
  8. נכין ונאכל פיתה בדואית מייצור עצמי בשילוב עם תבליני המשק.
  9. נאסוף גזר - בשלל צבעים וניקח אחד מהם הביתה!

אפשרות נוספת - ארוחת שטח - "פוייקה" - בסיום הסיור ניתן להזמין ארוחת קדרה בשרית מהמהדורה המוגשת על שולחנות ערוכים בחממה בחצר המשק.



ליצירת קשר לחצ/י כאן