חדשות
  1. ברוכים הבאים לאתר החדש של HRS הפורטל הגדול למשאבי אנוש | מה חדש באתר ? צ'ט און ליין בין HR ל HR לצוות האתר

  2. ארגז טפסים נהלים ושאלונים לשימושכן החופשי | ניוזלטר שבועי כל האירועים החמים בתחום וגם מה שחדש

  3. מאמרים מקצועיים בתחום משאבי אנוש | גיוס | הדרכה | דיני עבודה | ניהול | רווחה

ה"תו הסגול" - חזרה לשגרת עבודה במשק

ביום ראשון ה- 19.4.2020 אושרו הקלות למעסיקים בתעשייה והשירותים על מנת להחזיר את המשק לפעילות בהדרגתיות. ביום שני ה- 20.4.2020 אושרו הקלות נוספות לענף המסחר.


ענפי התעשייה והשירותים

מעסיקים אשר עד כה העסיקו מכסה של 15% מכוח האדם, יוכלו  לעבור להעסקה של 30% מכוח האדם בחברה, או 10 עובדים (הגבוה מביניהם). ההבחנה בין עובדי ליבה לעובדי מעטפת, אותם לא ניתן היה להעסיק, בוטלה.

מקום עבודה שלא נאסר לפתיחה על ידי משרד הבריאות, שיקיים את כל תנאי ה"תו הסגול" המפורטים, יוכל לחזור להעסיק יותר עובדים:

  • מתן אפשרות לעובדים, ככל הניתן, לעבוד מהבית.
  • מינוי ממונה על ענייני קורונה, שבאחריותו לשמור על התקיימות תנאי ה"תו הסגול".
  • תישאול של הנכנסים למקום העבודה לפני כניסתם של השאלות הבאות:
    (1) האם אתה משתעל ?
    (2)  האם חום גופך מעל 38 מעלות צלזיוס ומעלה, או שהיה לך חום כאמור בשבוע האחרון ?
    (3)  האם היית במגע קרוב עם חולה קורונה בשבועיים האחרונים ? 
    לא תתאפשר כניסה למקום למי שלא השיב בשלילה על כל השאלות, למעט מי שהשיב שהוא משתעל בשל מצב כרוני כגון אסתמה.
  • הסדרת מדידת חום למי שנכנס למקום העבודה באמצעי שאינו פולשני, ואיסור על כניסת מי שחום גופו עולה על 38 מעלות צלזיוס.
  • מניעת כניסת עובד מגיל 67 ומעלה, אלא אם שהה בעבודה בין ה- 22.3.2020 עד ה- 18.4.2020.
  • מתן הנחיות לעובדים בנוגע לשמירה על כללי היגיינה, כולל שטיפת ידיים.
  • איסור התקהלות בפינות קפה, מטבחונים, קפיטריות וחדרי אוכל. 
  • שמירה על מרחק של שני מטרים בין עובד לעובד. אם הדבר אינו אפשרי בשל תנאי העבודה על המעסיק לדאוג לאמצעים אחרים לצורך מניעת הדבקה.
  • הקפדה על כך שהעובדים יעטו מסיכה במקום העבודה, אלא אם העובד במקום סגור ומופרד ללא אדם נוסף (מבנה, חדר במבנה, חלק ממבנה עם מחיצה בגובה של 2 מ' לפחות, או תא עבודה בחלל פתוח שהמחיצה בין העובדים תהיה בגובה 1.8 מ').
  • הקפדה כי לא יעלו במעלית במקום העבודה יותר משני נוסעים.
  • הקפדה כי בעבודה משרדית כל עובד יבצע עבודתו בחדר קבוע.
  • בחדר בגודל של עד 20 מ"ר ישהו עד שני עובדים, או מספר גדול יותר, אם בין העובדים יש מחיצה שתמנע העברת רסס מאדם לאדם.
  • בחדר בגודל של מעל 20 מ"ר ישהו עד שני עובדים, או מספר גדול יותר, אם בין העובדים יש מחיצה שתמנע העברת רסס מאדם לאדם, וכן אפשר לקיים בו פגישות מקצועיות של עד 8 עובדים.
  • אכילה ושתיה תבוצע, ככל האפשר, בחדרו של העובד. אין לאפשר אכילה משותפת בקפיטריה או בחדר אוכל.
  • ניהול רישום, ככל האפשר באופן ממוחשב, של מספר הספקים והלקוחות הנמצאים במקום העבודה, מספר מדידות החום והתשאולים שבוצעו לנכנסים למקום ומספר האנשים שלא נכנסו למקום בעקבות התשאול או מדידת החום.
  • כל עובד יעבוד, ככל הניתן, מול ספקים קבועים.
  • המעסיק ידאג כי לכל עובד יוקצה ציוד אישי קבוע ככל שהדבר מתאפשר. ציוד בשימוש כמה עובדים, יעבור חיטוי קפדני לפני כל העברה מעובד לעובד.
  • במקום עבודה אשר בו מועסקים עובדים במשמרות, ישבץ המעסיק, ככל האפשר, את אותה קבוצה של עובדים באותה משמרת.
  • מעסיק המפעיל הסעות לעובדים ישבץ, ככל האפשר, את אותה קבוצה של עובדים באותה הסעה.
  • המעסיק יידע את העובדים לגבי הכללים הללו באמצעות הצבת שילוט במקום בולט לעין במקום העבודה.
  • על המנכ"ל והממונה על ענייני קורונה במקום העבודה לחתום על הצהרה בדבר התחייבותם על יישום הכללים הנ"ל.

אם עובד ידבק בקורונה במקום העבודה, ייסגר המקום כולו, לכל הפחות, עד אשר תסתיים החקירה האפידמיולוגית של משרד הבריאות.

מקום עבודה שיעמוד בכללים יוכל לחזור לעבודה בהיקף רחב יותר ללא צורך באישור מרשויות המדינה, אך אם יתגלה כי הכללים הופרו על ידי המעסיק, יהווה הדבר עבירה פלילית, ועשוי להוביל לחזרה למגבלות הקודמות באותו מקום. 

ענפי המסחר

עד לתאריך 20.4.2020 הותרה פעילות מצומצמת בתנאים מגבילים של עסקים מסחריים, כגון: מסעדות (רק באמצעות שירות משלוחים), מרכולים, מעבדות מחשבים ומוצרי תקשורת, וכן בתי מרקחת.

לרשימה זו התווספו חנויות, או עסקים שעיסוקם העיקרי מכירת מוצרים, או מתן שירות לאותם מוצרים בתחומים הבאים (פרט לחנות, או עסק המצויים בקניון, או בשוק):

  • טקסטיל לבית, כלי בית ומוצרים אחרים לבית, למעט צעצועים ומשחקים.
  • כלים ממתכת, צבעים וזכוכית.
  • ציוד מידע ותקשורת, ציוד אודיו ווידיאו ומוזיקה וסרטים על גבי מדיה.
  • מחשבים, ציוד היקפי, תוכנה וציוד תקשורת.
  • חפצי תרבות ופנאי, כלי נגינה, וכן ציוד ספורט ואופניים.
  • ספרים, עיתונים וציוד משרדי.
  • רהיטים, שטיחים, מרבדים וחיפויי קיר ורצפה.
  • מוצרי חשמל וגז ביתיים.
  • אביזרים רפואיים.
  • מכבסות, מתפרות וסנדלריות.

על מנת להפעיל את אותם עסקים על בעליהם להגיש לרשות המקומית, לפני הפעלת החנות, או העסק הצהרה חתומה בנוסח הקבוע בתקנות לפיה הוא עומד בתנאים הללו:

  • מינוי ממונה על ענייני קורונה, שבאחריותו לשמור על התקיימות תנאי העבודה תחת צווי הקורונה.
  • ביצוע ה"תשאול" האמור לעיל לנכנסים למקום העבודה.
  • הסדרת ביצוע של מדידת חום באמצעי שאינו פולשני לנכנסים למקום, ככל האפשר, ומניעת כניסה של אדם עם חום גוף של 38 מעלות צלזיוס ומעלה.
  • בעסק אשר בו מועסקים עובדים במשמרות, ישבץ המעסיק, ככל האפשר, את אותה קבוצה של עובדים באותה משמרת.
  • הקפדה על שמירת כללי ההיגיינה במקום על ידי העובדים, לרבות הקפדה על חיטוי משטחים פנימיים בעסק באופן תדיר.
  • התקנת מחיצה בדלפק העסק לצורך מניעת העברת רסס בין המוכר ללקוח.
  • הקפדה, ככל האפשר, על מרחק של שני מטרים לפחות בין הנמצאים בעסק, כולל בתורים, וסימון מקומות עמידה באזור הקופות הרושמות, ובאזור בו יש תור.
  • הצבת שילוט לעניין שמירה על מרחק של שני מטרים במקום בולט לעין.
  • ויסות כניסת המבקרים, ככל האפשר, כך שלא יהיו בעסק לקוחות ביחס של יותר מ- 2 לקוחות לקופה רושמת פעילה. בעסק שגודלו מעל 100 מ"ר - לא ישהו לקוחות ביחס של יותר מ- 4 לקוחות לכל קופה רושמת פעילה.

נשמח לעמוד לרשותכם לקבלת פרטים נוספים וכן לקבלת נוסחי ההצהרות.

___________________________________________________________________________

עו"ד קרן זיו - 054-4335599.

עו"ד דודי גנה - 054-3015600.

 


הערות:

    אין תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים *